Videón láthatók az Oroszországban szolgáló észak-koreai katonák

HírKlikk 2024. október 20. 14:05 2024. okt. 20. 14:05

Nyilvánosságra hoztak egy felvételt, amin észak-koreai katonákat filmeztek le, amint egyenruhát és felszerelést kapnak egy oroszországi kiképzőpályán. A videó megerősíti a dél-koreai hírszerzés jelentését, miszerint 1500 katonát orosz katonai kiképzésre küldtek, hogy Ukrajnában bevethessék őket.

Az új információk megegyeznek azokkal a feltételezésekkel és korábbi nyilatkozatokkal, miszerint a észak-koreai katonákat képeznek ki Oroszországban, mielőtt az ukrán frontvonalra küldenék őket – írja az Euronews

Az ukrán kulturális minisztérium alá tartozó Ukrán Stratégiai Kommunikációs és Információbiztonsági Központ CNN-nek küldött videóján katonák hosszú sora látható, akik egyenruhájuk átvételéért állnak sorba. A katonák vélhetően koreaiul beszélnek, bár a rossz minőségű hang miatt nem teljesen lehet megérteni a beszélgetésüket. A videót két nappal az után tették közzé, hogy az ukrán katonai hírszerzés vezetője azt állította: jelenleg 11 000 észak-koreai gyalogos képzi magát Kelet-Oroszországban.

A CNN szerint az Oroszországba érkező észak-koreai újoncokat arra kérték, hogy töltsenek ki egy kérdőívet, amelyben megadják ruhaméreteiket. A kérdőív CNN-nel megosztott másolatán az űrlap tetején oroszul, míg a különböző méretválasztási lehetőségek koreai nyelven szerepelnek.

Az egyelőre bizonyítatlan katonai segítségnyújtás a Moszkva és Phenjan közötti még szorosabb együttműködés első jele lehet.

A videó a CNN oldalán, itt nézhető meg.

Forrás: Euronews


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom