Vidnyánszky: elképesztő agitáció zajlik országszerte, hogy a fiatalok ne felvételizzenek az SZFE-re

HírKlikk 2021. február 18. 13:19 2021. feb. 18. 13:19

A Színház- és Filmművészetért Alapítvány Karc FM-nek nyilatkozó kuratóriumi elnöke úgy gondolja: szó sincs az erkölcsi konzekvenciák levonásáról, csak valamilyen módon tompítani akarják azt a tüzet és társadalmi felháborodást, amely az ügy miatt keletkezett. A közleményükből azonban az derül ki, hogy „majd” csak a szemeszter végén és „ha” találnak megfelelő helyet, akkor hagyják el az épületet.

Arról is beszélt, hogy olyan politikai játszmák kereszttüzében kellett megszervezniük a második félévet, valamint felkészülni a felsőoktatási felvételi időszakra, amely nem válogatott az eszközökben. Az intézmény falai között zajló valóság és az arról szóló kommunikáció nagyon eltávolodott egymástól, a felkért oktatókat, művészeket folyamatosan nemtelen támadások érik, amivel többüket el is riasztották, a művészeti középiskolákban pedig elképesztő agitáció zajlik országszerte, hogy a fiatalok ne felvételizzenek az SZFE-re.

Vidnyánszky elmondta, hogy a jövő szeptembertől az SZFE-n tanító oktatók nyilvános listája még nem teljes, mert egyelőre nem akartak minden nevet nyilvánosságra hozni a tapasztalt nemtelen támadások miatt. Szerinte minden eszközük és alapjuk megvan ahhoz, hogy egy európai szinten is elismert, jó nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező, komoly egyetemet tudjanak létrehozni, amely szellemiségében sokkal nyitottabb, mint az elődje volt.