Világszenzációval állt elő Pécs ellenzéki polgármester-jelöltje, megnyitná Drakula pincéjét

HírKlikk 2019. május 24. 13:06 2019. máj. 24. 13:06

2009-ben Pécs főterének felújításakor felröppent a hír, hogy véletlenül előkerült Drakula, azaz Karóbahúzó Vlad egykori házának pincéje, amit érthetetlen okokból akkor betemettek. Péterffy Attila, az MSZP, a DK és a Momentum által támogatott független pécsi polgármesterjelölt megnyitná a komoly turisztikai látványosságot.

Senki sem gondolta volna, hogy az egykori havasalföldi vajda jó pár évig élt Pécsett, ráadásul a Széchenyi tér délnyugati szegletében, ahol a török uralomig egy ma már nem létező két szintes kőház állt.

Az épület alatt lévő pince a Széchenyi tér felújításkor került elő. Drakula akkor került ide, amikor Mátyás király Pécsre száműzte, valamikor az 1460-as években. Az előkelő, kétszintes, több száz négyzetméteres, kőből épült palotát egy 1489 szeptemberében kelt oklevélben említik először. 

Tavaly Romániában a leglátogatottabb kastély a vérengző vajda egykori rezidenciája volt, több, mint 1 millió látogatóval, így nem túlzás azt állítani, hogy a pécsi Drakula pince megnyitása a helyi turizmust is komolyan fellendítené.

Péterffy Attila 12 pontos, Pécs jövője érdekében meghirdetett Tavaszi Hadjárata újabb vállalása a turizmus fellendítéséről szól. Ennek részeként ígérte meg, hogy feltárnák és bemutatnák, látogathatóvá tennék.

Forrás: Hírklikk