„Vissza a feladónak: nem nyeljük tovább a Fidesz szemetét!"

HírKlikk 2023. november 19. 16:40 2023. nov. 19. 16:40

„Vissza a feladónak: nem nyeljük tovább a Fidesz szemetét! A „nagyságos uraknak” is házhoz visszük az illegális gumilerakatok problémáját.” Ez olvasható Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese Facebook oldalán. Így is tett, használt gumikat szállított ma Lentibe, a polgármesteri hivatal elé Celldömölkre, majd Felcsútra Orbán Viktor háza elé, és végül a Karmelita kolostor elé. Az utolsó állomáson a rendőrök igazoltatták is.

„Itt vagyunk Lentiben és hoztunk a polgármester úrnak egy kis ajándékot, aki nem akar mit kezdeni a Fidesz szemetével. Ugyanis egy államtitkár bátyja, Benkő Ádám 28 ezer tonna abroncs-hulladékot hordott a zajdai laktanyába illegálisan” – ezzel jelentkezett be Facebook-oldalán Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese. Eközben az illegális szemétből elhelyezett több gumit is a polgármesteri hivatal előtt.

Tompos szerint aggasztó, hogy a fideszes vezetők mindig azt mondják, hogy nincs baj a környezetvédelemmel, csak sosem az ő kertjük végébe van lerakva az illegális szemét, vagy az akkuhulladék. Ezek után a Momentum frakcióvezető-helyettese átment Celldömölkre is, ahol az elé a ház elé rakott le – nagykölkedi – gumikat, ahova Benkő több cége is be van jelentve.

A politikus videójában megszólalt Vámos Gábor, nagykölkedi lakos is, akinek a házától alig pár száz méterre van egy illegális szemétlerakat. Vámos elmondta, „Az elmúlt három évben több tízezer köbméter abroncsot raktak le a területre, mindenféle engedély nélkül. Pert indítottam a tevékenység ellen, de nem vezetett sikerre”.

Tompos Márton „szemét-visszaszállító” harmadik bejelentkezése Felcsúton volt, ahol Orbán Viktor háza előtt tette le a használt gumikat. Azt mondta: „ide a sorkifaludiak gumiját hoztuk el, hogy megmutassuk, ilyen az, amikor valakinek a kert végében egy rakás gumit hagy ott egy korrupt, és minden gátlásoktól mentes ember. Úgyhogy elhoztuk ezeket a gumikat egy korrupt, és mindenféle gátlásoktól mentes ember házához”. 

Tompos Márton negyedik bejelentkezése a Karmelita kolostor elől történt, ahol az ott őrt álló rendőrök között cipelte a használt gumikat a kerítésig. Itt elmondta, ide a devecseriek gumiját hozták, mert ha a Várban körbenéznek, egy ilyen „kamuhistorizáló” épület árából bőven kijött volna Devecser használtgumi-mentesítése, de arra nem volt pénz.  Itt a rendőrök végül igazoltatták. Tompos Márton átadta az igazolványait, és azt mondta: „Én pedig egy politikai akciót hajtottam végre, hiszen ezek a gumilerakatok súlyosan szennyezik azt a négy települést, ahová lerakták, és nincs pénz arra, hogy eltakarítsák azokat. Én pedig úgy gondolom, hogy erre érdemes fölhívni a figyelmet”. 

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom