Visszaállítja járatait a Volánbusz

HírKlikk 2020. szeptember 27. 21:00 2020. szept. 27. 21:00

A korábban ritkított távolsági járatokat szeptember 28-ától visszasűríti a Volánbusz.

A Mérce számol be arról, hogy Budapest, és Zala megye, Székesfehérvár, Kisbér között, és a Tápió-vidéken is visszaáll a nyár előtti, sűrűbb buszmenetrend szeptember 28-ától, írja a Volánbusz honlapján egy ma közzétett értesítés.

A változtatást megelőző tervek szerint – amelyeket július 20-án jelentett be a kormány –, a távolsági autóbuszvonalakat a MÁV vonatai és az ahhoz csatlakozó regionális buszjáratok pótolták volna hosszú távon. Zala megye így „kísérleti terepévé” vált egy tervezett új, távolsági tömegközlekedési rendszernek, amelyben, a Volánbusz július 15-én bejelentett, MÁV alá szervezésével a kétféle közlekedési nem egymás alá-fölé rendeléséről szólt volna.

Most úgy néz ki, hogy ezt a kísérletet teljesen elvetették és visszarendezik a járatokat.

Már akkor lehetett számítani erre, amikor bejelentették a terveket. Több kritika mellett, a Minner.hu gazdasági portál például arra hívta fel a figyelmet, a ritkuló, fővárosból közlekedő járatok és a regionális buszközlekedés, valamint a vonat-menetrend hiányosságai miatt, a terv állandósulása esetén, a zalaiak egyszerűen telekocsizásra kényszerülhetnek.

De a vonatközlekedésben történt átszervezések is felforduláshoz vezettek, ami alapján is arra lehetett következtetni, hogy nem fog működni a buszoknál sem.

Forrás: Mérce