Visszaküldik a semmire sem használható rezsiutalványokat

HírKlikk 2019. november 12. 07:04 2019. nov. 12. 07:04

Meglepődve tapasztalták az Észak-Amerikában élő idős magyarok, hogy Orbán Viktor levele mellé megkapták a 9 ezer forintos magyar rezsiutalványt.

Egy csoportjuk most összegyűjti az odakint értéktelen ajándékot, és Magyarországra küldik, a valóban rászorulóknak – írja az Átlátszó. „Egy régi, kanadai-magyar nyugdíjas megkért, hogy küldjem el ezeket a rezsi-utalványokat azzal gondolattal, hogy valaki fogja tudni használni” – ezt a kézzel írt levelet kapta októberben Király József.

A kecskeméti MSZP-s politikus a közösségi oldalán is megosztotta a különleges küldeményt, amit amerikai barátai továbbítottak neki Magyarországra. A képviselőnek levelet küldő amerikai magyar férfi a portállal közölte: „körülbelül két héttel ezelőtt voltunk Torontóban, Kanadában, korábban ott éltünk 21 évig, onnan költöztünk Kaliforniába. Rokonokat látogattunk és találkoztunk egy ma már 93 éves magyar hölggyel is, aki a kezembe nyomott egy levelet, hogy nézzem már meg, mi van benne. Mert már el sem tudta olvasni. Amikor megtudta, mi van benne, meglepődött.”

Steve hozzátette: „nem lehet ezt itt semmire sem használni, kukába kerülne, ezért úgy döntöttem, a közösségi oldalakon, a magyar újságba hirdetést adok fel, hogy akinek ilyen utalványa van, az küldje el nekem, én pedig továbbítom Magyarországra, ott jobb helye van.”

Azt is megemlítette: nehezen értik, miért küld a magyar kormány Orbán Viktor levelével együtt ilyen utalványt azoknak, akiknek ez hasztalan.

Király József azt mondta az Átlátszónak, hogy a visszaérkező rezsiutalványokat civil szervezetekkel közösen osztják szét a nehéz helyzetben élő családok között. 

Forrás: Átlátszó