Visszatért a Wagner csoport

HírKlikk 2023. október 29. 12:20 2023. okt. 29. 12:20

Avgyijivka közelében az orosz védelmi minisztérium alá tartozó egységekben harcolnak a Wagner csoport egykori zsoldosai.

Egy orosz háborús tudósító meginterjúvolta az „Arbat” különleges zászlóalj egyik parancsnokát, aki elmondta, hogy az „Arbat” egyik komplett egysége teljes egészében a Wagner csoport egykori zsoldosaiból áll. A parancsnok elmondta azt is, hogy az Arbat, amely  az orosz védelmi minisztérium alá van rendelve, jelentős emberveszteségeket szenvedett el a harcokban. Más orosz és ukrán források szerint egykori Wagner-zsoldosokat vetettek be Bahmutnál is – írja a Portfolio az amerikai Institute for the Study of War (ISW) háborús elemzőintézet szombati jelentésére hivatkozva.

Közben a Roszgvargyija (belföldi haderő) alá tartozó Ahmat csecsen speciális erők parancsnoka, Aptij Alaudinov megerősítette, hogy a Roszgvargyija korábbi Wagner-zsoldosokat toboroz az Ahmatba. Alaudinov szerint jelentős számú Wagner-harcos csatlakozott az Ahmat-erők egyes egységeibe, és az ukrajnai front számos pontján bevetik őket.

Az amerikai elemző intézet szerint mindez azt mutatja, hogy az egykori zsoldosokat szétosztották a reguláris erők és a Roszgvargyija között, ezért valószínűtlen, hogy a Wagner csoport még egyszer újjászerveződhetne hatékony katonai erőként.

Forrás: Portfolio


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom