Viszlát Borkai!

Csanádi Dávid 2019. október 16. 16:29 2019. okt. 16. 16:29

Hatalmas a felháborodás a kisalföldi városban, már fideszes aktivisták is Borkai fejét akarják. Szombaton újabb tüntetés lesz a Városház téren.

Október 19-én szombaton 16 órakor „Viszlát Borkai!” címmel hívják tüntetésre az embereket Győrött. Az esemény Facebook-oldala szerint a szervezés a győri tisztességes emberek és az ellenzéki pártok közös munkája, célja pedig természetesen Borkai Zsolt polgármester eltávolítása a közéletből.

A tüntetés szervezői szerint Borkainak a Fidesz „erkölcsössége” fontosabb, mint a város becsülete, a Fidesz pedig becsapta a saját szavazóit is azzal, hogy a választások után a polgármester le fog mondani.

Telefonon sikerült elérnünk Pollreisz Balázst az MSZP városi elnökét, aki a következő ciklusban önkormányzati képviselőként vehet majd részt a város életében, A politikus elmondta, hogy hatalmas felháborodás követte Borkai Zsolt bejelentését, amelyben csupán a Fidesz-tagságáról mondott le, viszont a következő öt évben is Győr polgármestere kíván maradni.

Pollreisz elmondta, hogy azóta fidesz-szimpatizáns választópolgárok és fideszes aktivisták is megkeresték az ellenzéket azzal, hogy tisztességtelennek tartják a Borkai-ügy kipattanása utáni fideszes telefonos kampányt, amiben azt tudatták a lakossággal, hogy Borkai a választások után le fog mondani, mert csak azért nem lép vissza, hogy a város a Fideszé maradjon. Mint az köztudott, ennek éppen az ellenkezője történt: győzelme másnapján a polgármester kilépett pártjából, de bejelentette, hogy a város élén kíván maradni.

Arra kérdésünkre, hogy a város közgyűlésének alakulóülésére tervez-e valamit az ellenzék, Pollreisz azt a választ adta, hogy többféle lehetőség felmerült, de egyelőre még gondolkoznak rajta, hogy történjen-e valami, és ha igen, akkor mi.