Vonaton utazott Szijjártó Péter

HírKlikk 2023. december 10. 19:15 2023. dec. 10. 19:15

Az csak Magyarországon számít hírnek, hogy a külügyminiszter vonaton tesz meg egy utat személyautó vagy repülőgép helyett. Persze ez azért van, mert Szijáártó Péter útjait többnyire a levegőben, vagy a közúton bonyolítja le. Mindenesetre most azért ült vonatra, hogy tesztelje: hogyan sikerült az 1-es vasúti fővonal helyreállítása, Biatorbágy és Szárliget között, ahol immár nem kell pótlóbuszra szállni annak, aki utazni kíván.

Facebook-oldalán Szijjártó Péter kiemelte: csaknem két hónapnyi kőkemény munkának köszönhetően, reggeltől ismét mindkét vágányon közlekedhetnek a vonatok Budapesttől a nyugati határ felé. A miniszter szerint a reggeli Railjet (vasút)történelmet ír: néhány fontos fejlesztésnek köszönhetően, ez lesz az első Bécs felé tartó vonat, amelynek nem kell megállnia Hegyeshalomnál, mert magyar személyzet viszi a szerelvényt végig az osztrák fővárosig. 

Az örömbe kis üröm vegyült: Budaörs és Szárliget között egyébként reggel az intenzív havazás váltóállítási gondokat okozott.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom