Weber Budapesten: jött, látott és vesztett

Föld S. Péter 2019. március 13. 07:08 2019. márc. 13. 07:08

Papírforma eredmény született Manfred Weber budapesti tárgyalásán. Az Európai Néppárt elnöke az Orbán Viktorral való megbeszélést követő sajtótájékoztatón semmi konkrétumot nem tudott mondani, így csak annyit közölt a nyilvánossággal, hogy Orbán Viktorral sok kérdésről beszéltek, konstruktív légkörben.

Ezért kár volt Budapestre jönni. Van egy sejtésünk, hogy Weber házhoz jött a pofonért, Orbán ugyanis nem kíván, és ezért nem is fog változtatni a bevándorlással kapcsolatos politikáján és retorikáján. Vagyis, továbbra is azt fogja hangoztatni, hogy a magyar embereknek joguk van eldönteni, kikkel kívánnak együtt élni, ezért a magyar kormány nem támogatja a nyugat-európai országok politikáját, amely Európában kevert népességet eredményez, ami a keresztény kultúra megszűnéséhez vezet.

Jelen állás szerint azt kell mondanunk, hogy Weber dolgavégezetlenül távozott Budapestről. Orbán ugyanis semmi olyat nem ígért, amit korábban már ne ígért volna meg. Ha kell, még bocsánatkérésére is hajlandó, igaz, várhatóan ebben sem lesz köszönet.

Ez utóbbi onnan is sejthető, hogy Gulyás Gergely, az Orbán-kormány minisztere, Manfred Weber látogatását követően sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Orbán Viktor bocsánatot fog kérni azon néppártiaktól, akik megbántódtak, amiért hasznos idiótáknak nevezte őket. Ha a szándék valódi lenne, és nem a Fidesz prominenseitől megszokott, pávatáncként elhíresült hazugság, akkor a bocsánatkérést nem Gulyás, hanem Orbán jelentette volna be. Amúgy, nagyon nem mellesleg, nem a „hasznos idiótázás” miatt kellene Orbánnak bocsánatot kérnie, és nem is elsősorban az Európai Néppárt tagjaitól.

Orbán ugyanis a magyar embereket „bántotta meg” - visszaesőként, aljas indokból és haszonlesésből, mégpedig azzal, hogy a lelküket évekig mérgező, milliárdokba kerülő gyűlöletkampányra fordította az adóforintjaikat.

Manfred Weber látogatásáról előre tudható volt, hogy vesztesen távozik majd a küzdőtérről. Valódi eredménye ennek a látogatásnak ugyanis az lehetett volna, ha Orbán Viktorral közösen jelentik be, hogy a magyar miniszterelnök változtatni fog a menekültkérdésben elfoglalt álláspontján, és a jövőben ebben a kérdésben is együttműködik az Európai Unió meghatározó országaival.

Eredmény lehetett volna az is, ha a sajtótájékoztatón Orbán mondja el, hogy leszedeti az ominózus plakátokat, nem március 15-e után, hanem már szerdán reggel 8 órakor. Helyettük, amilyen gyorsan csak lehet, olyan plakátok kerülnek ki, amelyekben a magyar kormány elismeri, hogy éveken át megtévesztette a magyar embereket, s miközben elfogadta, sőt követelte az Európai Unió országok adófizetőitől kapott támogatásokat, ahol, és amikor csak lehetett, bírálta és sértegette országaikat.

Ezt lehetett volna eredményként beállítani Manfred Weber látogatása után. Minden más, ami ezzel kapcsolatban elhangzott, mellébeszélés, maszatolás, egyszóval, hazugság.