Zacher Gábor a kormányt kritizálta: politikai kérdést csináltak a járvány elleni védekezésből, holott szakmainak kellene lennie

HírKlikk 2020. október 26. 07:19 2020. okt. 26. 07:19

A neves toxikológus szerint, komoly szigorításokra, iskolabezárásra, idősávos vásárlásra és sokkal több tesztelésre lenne szükség.

Éles kritikát fogalmazott meg a kormány óvintézkedéseivel szemben Zacher Gábor. A toxikológus az ATV Civil a pályán című műsorában arról beszélt, tudja, hogy a mérlegnek két oldala van, egyik oldalon a gazdaság, másikon az egészségügy van, de ő az egészségügyre szavaz. Emiatt szerinte Magyarországon szigorításokra lenne szükség.

„Kijárási korlátozás, idősávos vásárlás, iskolák bezárása, sokkal több tesztelés…” – ezeket az intézkedéseket tartaná célravezetőnek a szakember, aki a járványkezelést szakmai kérdésnek tartja, ugyanakkor szerinte ez ma politikai alapon történik. 

A csatornának nyilatkozott Pusztai Erzsébet is, aki még az első Orbán-kormány idején volt két évig az Egészségügyi Minisztérium politikai államtitkára, de mára már kormánykritikus politikus lett. Ő úgy vélekedett, főként a tesztelésnek és a kontakt-követésnek kellene gördülékenyebben működni, emellett ahol nagyon sok ember gyűlik össze, ott elengedhetetlennek kell lennie maszkviselésnek.

Ebből a szempontból botrányosnak tartotta, hogy nézők előtt játszották a Fradi-Újpest meccset szombaton. A képeket látva, szerinte a stadionban nem sokan viselték szabályosan a maszkot. 

Forrás: ATV/Hírklikk