Zéró tolerancia

HírKlikk 2020. október 24. 18:02 2020. okt. 24. 18:02

A kormány jól döntött, amikor visszatáncolt attól, hogy megváltoztassa a zéró toleranciára vonatkozó szabályozást.

A Napi.hu számol be arról, hogy Nagy István agrárminiszter október elején egy villányi rendezvényen megemlítette, hogy párbeszéd indulhat a vezetés előtti alkoholfogyasztásra vonatkozó zéró tolerancia fellazításáról. A kormányok gyakran élnek azzal az eszközzel, hogy bedobnak egy ötletet a köztudatba és várják a reakciókat, hogy ezek alapján, olyan döntést hozzanak, amely szimpatikus az embereknek. Most is megindult a találgatás, hogy vajon valóban lehet-e majd újra inni egy-két pohár sört vezetés előtt.

Azonban a Kormányzati Tájékoztatási Központ gyorsan reagált a témára.

„A szakmai szervezetek minden évben ezt javasolják, de az emberek nem támogatják a lazítást, ezért a kabinet nem tervezi a szabályozás módosítását” – árulták el az RTL Klub megkeresésére.

A kormány jól gondolta, ugyanis az emberek nem nagyon megosztottak ebben a kérdésben, a többség továbbra is fenntartaná a jelenlegi szigort. A Napi.hu és a Pulzus Kutató közös, reprezentatív közvélemény-kutatásából ez jól meg is mutatkozik.

A megkérdezettek 58 százaléka támogatja a jelenlegi szigort és csak 17 százalékuk gondolja úgy, hogy belefér egy pohár sör vagy bor a vezetés mellé.

 Az emberek negyede a „nem iszom alkoholt" lehetőséget választotta válaszként, amit úgy is lehet értelmezni, hogy nem érzi lényegesnek ezt a kérdést, bár tény, hogy az ittas vezetés messze nem csak azok problémája, akik volán mögé ülnek.

Forrás: Napi.hu