Döntetlen a szezonnyitó örökrangadón

HírKlikk 2020. augusztus 14. 20:50 2020. aug. 14. 20:50

A címvédő Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott az újonc MTK Budapest otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 2020/21-es idényének pénteki nyitómérkőzésén.

Ez volt a két csapat 216. egymás elleni összecsapása az élvonalban. 89 ferencvárosi és 78 MTK siker mellett, 49. alkalommal született döntetlen. A kék-fehérek sorozatban négy elveszített örökrangadó után szereztek pontot ismét fővárosi riválisukkal szemben.

 Közel telt háznyi, mintegy 4500 néző volt kíváncsi az idénynyitóra, amelynek első negyedórájában mindkét csapat előtt adódtak gólhelyzetek, a kapusoknak többször is bravúrt kellett bemutatniuk. A Ferencváros sok labdát adott el saját térfelén, a hazaiak jó teljesítményt nyújtottak, bátran és agresszívan játszottak, szervezett futballjuk pedig a 37. percben a vezetést is meghozta: Ramos beadása után, Gera Dániel becsúszva rúgta kilenc méterről Dibusz kapujába a labdát.

A fordulás után is az MTK volt a kezdeményezőbb, de a jól játszó Nguen szép egyéni megmozdulása után egyenlített a Ferencváros. Ezt követően, kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán, az utolsó percekig egyik csapat sem tudott nagy gólhelyzetet kialakítani. Az FTC ekkor Nguen révén megnyerhette volna a találkozót, a támadó azonban 15 méterről az üres kapu mellé lőtt.

A Ferencváros szerda este a svéd Djurgarden ellen folytatja szereplését, mégpedig a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában, a Groupama Arénában, zárt kapuk mögött.

Forrás: MTI/Hírklikk