A csőd szélén álló Barcelona haladékot kér a hitelezőitől

HírKlikk 2021. január 22. 20:30 2021. jan. 22. 20:30

Egyes becslések szerint 900 millió eurós adósságot halmozott fel a klub.

A 444 a fotmob.com információi alapján arról számol be, hogy az  FC Barcelona azt kéri több banktól és egyéb hitelezőitől, hogy egy évvel halasszák el nagyjából 300 millió eurós adósságának esedékes törlesztését, enélkül ugyanis félő, hogy a klub csődbe megy.

A spanyol El Confidencial portál cikke szerint a katalán csapat a Goldman Sachsnak, az Allianznak, és a Prudential nevű amerikai befektető cégnek már törlesztenie kellett volna a 200 millió eurós tartozását, amikor halasztást kért, de ennél jóval nagyobb, egyes becslések szerint nagyjából 900 millió eurós adósságot halmozott fel a klub.

A csapat adósságai a kétszeresére nőttek 2019 és 2020 júniusa között. A klubot nagyon nehéz helyzetbe hozta a koronavírus-járvány, de már korábban is felelőtlenül költekezett, például több játékost is óriási összegekkel csábítottak a csapatba, miközben azt nem biztos, hogy megengedhette volna magának a klub. Az FC Barcelona az elmúlt öt évben egyre inkább eladósodott, amin csak rontott a koronavírus miatti leállás.

Forrás: 444.hu