A Dunaújváros bejutott a női vízilabda Euroliga döntőjébe

HírKlikk 2021. április 30. 16:45 2021. ápr. 30. 16:45

A Dunaújváros ötméteresekkel 15-14-re jobbnak bizonyult pénteken az orosz Dinamo Uralocskánál a női vízilabda Euroliga budapesti négyes döntőjében, így fináléba jutott a Tüskeuszodában.

A szombati programban a görög Olympiakosz lesz az ellenfele a döntőben, míg a harmadik helyért az Uralocska az UVSE-vel találkozik.

Története során másodszor jutott a legrangosabb európai kupasorozat fináléjába a Dunaújváros. A 2002/03-as idényben az ugyancsak görög Glyfada együttesével találkozott, de 6-4-es vereséget szenvedett.

Női Euroliga, négyes döntő, Tüskeuszoda, elődöntők:

Dunaújváros-Dinamo Uralocska (orosz) 15-14 (5-2, 3-6, 1-3, 3-1, 3-2) – ötméteresekkel

A magyar csapat góldobói: Szilágyi 5, Horváth B. 3, Garda 2, Mahieu, Brezovszki

Korábban:
Olympiakosz (görög)-UVSE 9-8 (2-2, 2-2, 2-3, 3-1)

A szombati program:
bronzmérkőzés: UVSE-Dinamo Uralocska 17.45
döntő: Dunaújváros-Olympiakosz 20.15
            
Jól és eredményesen kezdte a találkozót a Dunaújváros, amely különösebb erőlködés nélkül tudott meglépni. A második negyed elején már 6-2-re vezetett a magyar együttes, amikor az addig kapusteljesítmény nélküli oroszok játéka lendületet kapott. Az Uralocska megkezdte a felzárkózást, és a nagyszünetre utolérte ellenfelét.

A harmadik negyed elején a Dunaújváros három fórt hagyott kihasználatlanul, így az oroszok megszerezték a vezetést, a mérkőzésen először. A folytatásban Szilágyi Dorottya góljai, majd Magyari Alda védései tartották versenyben az újvárosiakat, míg a visszafogott góltermés mellett a rendes játékidőben nem bírtak egymással az egyre inkább elfáradó felek. A döntés így a büntetőpárbajra maradt, amelyben dunaújvárosi részről Garda és Brezovszki után az utolsó lövőként próbálkozó Szilágyi döntőbe juttatta övéit.  

A női vízilabda legrangosabb sorozatának számító Euroliga négyes döntőjében először érdekelt két magyar csapat. Az UVSE negyedik alkalommal jutott el a végjátékba, eddigi legjobb eredménye a 2016-os második hely volt, további két alkalommal pedig negyedikként zárt. A Dunaújváros 15 esztendő elteltével került be a Final Fourba, ahol korábban ötször járt, és egy ezüst mellett három bronzot és egy negyedik helyet gyűjtött.

Forrás: MTI