A Fehérvár lesz a Debrecen ellenfele a jégkorong Magyar Kupa döntőjében

HírKlikk 2021. április 2. 21:05 2021. ápr. 2. 21:05

A Hydro Fehérvár AV19 lesz a házigazda Debrecen ellenfele a jégkorong Magyar Kupa döntőjében, miután a második elődöntőben három gól különbséggel legyőzte a DVTK Jegesmedvék csapatát.

A magyar bajnok FTC és az ezüstérmes DEAC összecsapásán – amely előtt a medálokat és a kupát át is vették a csapatok – a fővárosiak szereztek korai vezetést, majd a hajdúságiak hamar egyenlítettek. A rendes játékidő hatvan perce alatt nem esett több gól, a ráadásban pedig a kanadai Clint Filbrandt emberelőnyben távolról „döntőbe lőtte” a Debrecent.

A külföldi bázisú ligában érdekelt két együttes mozgalmas mérkőzést vívott egymással. A Fehérvár, amely az osztrák bajnokságban negyeddöntős volt, lendületesen kezdett, és gyorsan vezetéshez is jutott. Ezután azonban kissé visszavett a tempóból, ráadásul a helyzetei kimaradtak, a DVTK pedig, amely a szlovák ligában 11. lett, a játékrész végéhez közeledve egyenlített.

A második harmad elején több helyzetet is kialakítottak a miskolciak, mégis a Fehérvár került ismét előnybe, mivel a szakasz közepén három percen belül két gólt szerzett. A székesfehérváriak a harmadik periódus közepén tovább növelték előnyüket, majd újabb helyzetek maradtak ki, aztán bő négy perccel a vége előtt a Jegesmedvék szépítettek. Másfél perc volt már csak hátra, amikor a DVTK lehozta a kapusát, de a létszámfölény nem hozta meg a várt eredményt, korongszerzés után újabb Fehérvár-gól született, ezzel végleg eldőlt az összecsapás.

Forrás: MTI