A Felcsút NB III-as tartalékcsapatában keres súlyos milliókat egy albán focista

HírKlikk 2021. január 3. 12:57 2021. jan. 3. 12:57

Liridon Latifi havi 9 millióért kergeti a labdát a Puskás Akadémia harmadosztályú csapatában. Az igazolása pedig 1 millió euróba került.

Latifi az albán bajnokság legdrágább játékosa volt, amikor megvásárolta a Felcsút. 2017 júliusban az Európa-liga csoportkörébe lőtte csapatát a Dinamo Zagreb ellen. Ahol viszont már nem játszhatott, mert a magyarok lecsaptak az ekkor 23 éves, ötszörös válogatott középpályásra, ellenállhatatlan ajánlatot téve csapatnak, játékosnak egyaránt – írja a 444

Az albán sportsajtó viszonylag egyöntetűen osztja azt a véleményt, hogy Latifi feláldozta ígéretes karrierjét a pénzért, amit Felcsúton keres. A játékos egy kisebb vagyont visz haza havonta 2021 nyaráig érvényes szerződésének köszönhetően. Átigazolása idején 30 ezer euróhoz közeli összegről írtak Albániában, ez mára 25 000 euróra – csaknem 9 millió forintra – pontosították a Latifi sorsát mindmáig élénken követő albán médiában.

Latifi nem hozta lázba játékával a felcsúti szentély üres lelátóit. Kicsit próbálgatták, aztán szépen eltűnt a süllyesztőben. Legutóbb a Nagyatádi FC ellen volt eredményes október 4-én, az akadémia NB III. Nyugati csoportjában szereplő, azaz gyengébbik tartalékcsapatánál. (A másik egy osztállyal feljebb küzd az életéért.)

Noha az idei szezon kezdetén a koronavírus-fertőzések miatt a Puskás FC olyan súlyos helyzetbe került, hogy a saját nevelésű fiatal játékosait is pályára kellett küldenie néhány bajnoki mérkőzés erejéig, Latifinak így sem jutott több játékidő.

Érdekesség, hogy 2014-ben az MTK lényegében ingyen is megszerezhette volna Latifit, ám Garami József némi próbajáték után nem tartott rá igényt. 

Forrás: 444.hu