A Napoli elnöke nem akarja csapatát Barcelonába küldeni

HírKlikk 2020. július 31. 11:51 2020. júl. 31. 11:51

Aurelio De Laurentiis, a Napoli labdarúgócsapatának elnöke szerint, a jelenlegi spanyolországi járványhelyzet miatt, nem az FC Barcelona otthonában kellene rendezni együttese Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóját.

„Azt hallom, hogy sokan tanácstalanok és félnek Spanyolországban, mégis úgy tesznek, mintha nem lenne semmi baj" – nyilatkozta a dél-olasz gárda vezetője. „Mennyibe telne azt mondani, hogy ne menjetek Barcelonába, játszatok inkább Portugáliában, Németországban, vagy Genfben!"

Az 1-1-ről induló, zárt kapus visszavágó jövő szombaton esedékes a katalán fővárosban, De Laurentiis viszont úgy látja, ha a BL-nek a negyeddöntőtől kezdődő végjátékát Portugáliában, az Európa-ligáét pedig Németországban tartják meg, akkor az lenne a logikus, ha – tekintettel a spanyol helyzetre – már az ő meccsüknek is a két ország egyike adna otthont.

„Érthetetlen, miért kell egy olyan városban játszani, ahol kritikus a helyzet" – mondta az elnök.

Spanyolországban az utóbbi napokban új erőre kapott a koronavírus-járvány, amely már a labdarúgást is érintette, mivel a Real Madridnál és a Sevillánál is van fertőzött játékos.

A Real Madrid jövő pénteken a Manchester City vendége lesz a BL nyolcaddöntőjének második meccsén, míg a Sevilla Németországban csap majd össze az El nyolcaddöntőjének visszavágóján az AS Romával. 

Forrás: MTI