A Red Bull Salzburg máris megtalálta Szoboszlai Dominik utódját

HírKlikk 2021. január 6. 16:22 2021. jan. 6. 16:22

Az Egyesült Államokból igazoltak egy tehetséges, kreatív középpályást. A Szoboszlai Dominik eladásából származó 20 millió euró egy részét máris befektették.

Az osztrák élcsapat a múltban is jól gazdálkodott, kis befektetésekből nagy pénzeket csináltak az elmúlt években. Ez elmondható Szoboszlai Dominik kapcsán is, akit tavaly adtak el az RB Leipzignek. Most az Egyesült Államok bajnokságából, a Philadelphia Uniontól érkezett az utánpótlás a 20 éves Brenden Aaronson személyében – írja a Blikk.

A Salzburg jó üzletet csinált, hiszen a mértékadó Transfermarkt által 10 millió euróra taksált középpályásért 5,1 millió eurót fizetett. Nagyon tehetséges, Szoboszlaihoz hasonló játékintelligenciájú futballistáról van szó, aki kreatív tudással rendelkezik, agresszív, a középpályán segíteni tudja a támadásokat.

Aaronson egy interjúban elmondta, örült annak, hogy felkeltette a Salzburg érdeklődését, hiszen egy különleges futballfilozófia részese lehet. Amivel arra is utalhatott, hogy ebből a klubból könnyebben juthat el valamelyik topligás, a BL-ben szereplő csapatba, ami valamennyi salzburgi focista álma.

Forrás: Blikk