Az Atlético Suárez helyett Cavanit szerződtetheti

HírKlikk 2020. szeptember 22. 15:20 2020. szept. 22. 15:20

Cavani a B terv – írta kedden a madridi Marca annak kapcsán, hogy kútba eshet Luis Suárez átigazolása az Atléticóhoz az FC Barcelonától.

Hétfőn úgy tűnt, hogy a Barca-csatár papíron megállapodott még egy évig élő szerződésének felbontásáról a katalán futballklubbal, miután a csapat új vezetőedzője, Ronald Koeman nem tart rá igényt. A klubelnök, Josep María Bartomeu azonban utóbb közbeszólt, mert az ingyenes transzfer helyett, pénzt akar kapni az Atléticótól annak fejében, hogy átengedik a Barca történetének harmadik legeredményesebb játékosát.

A Barcelonában létszámfelettivé vált Suárezt eleinte a Juventus próbálta megszerezni, de az olasz bajnok végül adminisztratív okok miatt lemondott róla.

Az elnöki beavatkozás után, a Marca szerint, a fővárosi klub várhatóan letesz az uruguayi támadó megszerzéséről, s helyette egy másik – ugyancsak 33 éves és szintén uruguayi – csatárt, Edinson Cavanit igazolja le. A B tervet jelentő Cavani, akinek a nyáron lejárt a kontraktusa a Paris Saint-Germainnél, s így ingyen szerződtethető. Állítólag két évre írna alá az Atléticóhoz.

A madridi alakulat nagyjából ugyanolyan kaliberű támadóval gazdagodik, bármelyik legyen is a befutó. Suárez – aki 113 válogatott fellépésén 59 gólt termelt - a Barcában 283 találkozón 198 gólt szerzett. Lehetséges alternatívája, Cavani, aki 116-szor szerepelt eddig és 50 gólig jutott a nemzeti együttesben, a PSG játékosaként 301 meccsen 200-szor volt eredményes, amivel a francia klub legeredményesebb labdarúgójává lépett elő.

Forrás: MTI