Birkózó-vb: Orsós a vigaszágon folytathatja, Szabados kiesett

HírKlikk 2023. szeptember 20. 20:45 2023. szept. 20. 20:45

A nők 53 kilogrammos kategóriájában szereplő Orsós Sztálvira csütörtökön a vigaszágon folytathatja szereplését, a 68 kilós Szabados Noémi viszont kiesett a belgrádi olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon.

A januártól magyar színekben szereplő, magyar felmenőkkel rendelkező, idén Európa-bajnoki második Orsós a 32 között még könnyedén verte litván riválisát, azt követően viszont simán kikapott a kétszeres világbajnok Vanesza Kalidzinszkajától. Az orosz színekben háromszoros Eb-győztes Orsós veresége után annyit mondott, bízik benne, hogy a fehérorosz sportoló döntőbe jut és így ő kap még egy esélyt.

Kalidzinszkaja később beváltotta Orsós reményeit, előbb ugyanis az idei Eb-győztes svéd Emma Malmgrent győzte le, majd az elődöntőben az indiai Antim Antimot utolsó másodperces akcióval múlta felül.

Orsósnak a vigaszágon először Malmgren lesz az ellenfele.

Szabados rögtön első meccsén kikapott a lengyelek háromszoros U23-as Eb-győztesétől, Wiktoria Cholujtól, aki következő meccsén veszített, így a magyar sportoló számára véget ért a vb.

A szerda esti programban nincs magyar érdekelt, csütörtökön viszont Orsós mellett három kötöttfogású, Lévai Zoltán (77 kg), Szilvássy Erik (82 kg) és Vitek Dáriusz (130 kg) szerepel.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom