Boris Johnson: nagy kár lenne, ha az UEFA rossz döntést hozna

HírKlikk 2021. május 9. 20:45 2021. máj. 9. 20:45

Két brit csapat jutott be a BL-döntőbe, így az angol miniszterelnök azt kéri az UEFA-tól, hogy helyezzék át a finálét a járvány által súlyosan érintett Isztambulból Londonba, hogy nézők is részt vehessenek az eseményen.

Az idei Bl-döntőbe két brit csapat, a Manchester City és a Chelsea jutott be.

Boris Johnson szerint nem lenne jó, ha a súlyos járványhelyzettel küzdő Törökországban tartanák a Bajnokok Ligája döntőjét – írja az Origo.

A miniszterelnök arra is felhívta a figyelmet, hogy amennyiben Törökországban rendeznék meg a finálét, akkor a szurkolók nem tudnának részt venni azon, ugyanis, hazaérkezésük után tíz napos karanténba kellene vonulniuk, sőt, a játékosokra is hasonló szabályok érvényesek, azaz másfél hétre be kéne zárkózniuk. Így viszont az Európa-bajnokság előtt négy nappal tudnának csak csatlakozni a válogatotthoz.

„A Bajnokok Ligája döntője az európai klubfutball csúcseseménye. Nagy kár lenne, ha az UEFA rossz döntése miatt egyetlen City- vagy Chelsea-szurkoló sem tudna részt venni az eseményen. Mi azon vagyunk, hogy segítsünk a két csapat drukkereinek, ezért ajánljuk fel az angliai rendezést. Ha itt játszanának, akkor a meccsre 15 ezer szurkoló mehetne be” – közölte Boris Johnson.

Forrás: Origo