Csak a ghanai suliban focizott, de leigazolta a Roma

HírKlikk 2021. november 22. 12:19 2021. nov. 22. 12:19

Élete harmadik meccsén aztán csereként két álomgólt lőtt az olasz bajnokságban.

Meseszerű focitörténet van kibontakozóban Rómában – írja a 444. A bajnokságot jól kezdő, de utána megtorpanó AS Roma idegenben 0-0-ra állt a Genoa elleni vasárnapi bajnokin, amikor José Mourinho, nagy meglepetésre, nem a sztár Nicolo Zaniolót, hanem a 2003-a születésű Felix Afena-Gyant küldte pályára. A csapatkapitány korábban nem arról volt híres, hogy ilyen helyzetekben ifjú tehetségeket küldjön a pályára.

De jól döntött, mert Felix Afena-Gyant hét perccel később, Mikhtarian passzát, futtából madinerezte be a hosszú sarokba, majd újabb hét percre rá, egészen bámulatos csodagólt lőtt a tizenhatoson kívülről.

A ghánai tinédzser úgy lett a világ egyik topbajnokságának góllövője, hogy 17 éves koráig nem volt igazolt sportoló és korábban egyetlen meccset sem játszott hazája bajnokságában. Felix tehetségére a gimiben figyeltek fel, de 2019-ig csak az iskolai focicsapatban játszott. Ekkor került az EurAfrica nevű ghánai tehetségkutató fociakadémiára, bár még ott sem játszott az ifibajnokságban.