Djokovics álma szertefoszlott

HírKlikk 2021. november 21. 13:25 2021. nov. 21. 13:25

Az olimpiai bajnok Alexander Zverev 7:6, 4:6, 6:3-ra legyőzte a világelső Novak Djokovicot a férfi teniszezők év végi világbajnokságán. Ezzel bejutott a vasárnapi fináléba.

Hihetetlenül magas nívójú adogatójátékokkal kezdődött a meccs, 5:4-ig a felek érinthetetlenek voltak saját szervájuk mögött. Zverev ritkán szervált 210 km/óra alatt, de mégis a világelső ellenfele jutott el először bréklabdához, ami szettlabda is volt egyben. Ezt a fiatalabb játékos hárítani tudta, és megfordította a játékot. 5:5 után Zverevnek volt két bréklabdája, de ekkor a szerb is résen volt, így tie-breakben dőlt el az első szett sorsa. Ezt eggyel több minibrékkel a német hozta, aki 61 perc alatt, 7:6-ra húzta be ezt a játszmát. Az első szerváik mögött majdhogynem érinthetetlen voltak az első órában, Djokovic a 92 %-át megnyerte ezeket a labdameneteknek, de Zverev 79 százaléka is figyelemre méltó – írja az Origo.

A második szettben Zverev adogathatott és 4:4-ig mindketten tartották is a szervagémjeiket. Ekkor a szerb bátrabban kezdett el teniszezni, aminek köszönhetően a lehető legjobbkor brékelt. Riválisa ezután nagyot küzdött, aminek köszönhetően Djokovics csak az ötödik szettlabdáját értékesítve tudott 6:4-gyel egyenlíteni. Zverevnek azonban a döntő szettben sikerült brékelnie, majd rendkívül koncentrált, éles tenisszel megőrizni az előnyét, így 6:3-ra megnyerte a harmadik szettet és vele együtt a mérkőzést is.

Djokovicsnak így továbbra is álom maradt a hatodik világbajnoki cím. Az olimpiai bajnok ellenfele a vasárnapi döntőben a címvédő Danyiil Medvegyev lesz, akivel Torinóban a csoportkörben egy óriási meccset már játszottak. Azt Medvegyev döntő szett tie-break-ben nyerte meg.

Forrás: Origo