Először nyert kosárlabda Magyar Kupát a Szombathely férfi csapata

HírKlikk 2021. április 12. 18:52 2021. ápr. 12. 18:52

A Szombathely fennállása során először hódította el a férfi kosárlabda Magyar Kupát, mivel a vasárnapi döntőben legyőzte a DEAC-ot a Ludovika Arénában.

Az előző hat kupadöntőjét elveszítő vasi együttes csaknem három perc elteltével talált először – triplából – a gyűrűbe, de ezzel rögtön át is vette a vezetést. Az ötödik percben még mindig csak 3-2 állt az eredményjelzőn, aztán a legutóbbi bajnok Falco rákapcsolt, és a válogatott Perl Zoltán révén 17-6-ra hozta a nyitónegyedet. A folytatásban stabilizálta előnyét a Szombathely, 32-15-nél már eldőlni látszott a meccs, de a debreceni együttes egy 6-0-ás rohammal visszahozta a reményeket. A nagyszünetben 39-25 volt az állás.

Fordulás után 44-33-nál 11 pontra feljött az első kupadöntőjében szereplő hajdúsági gárda, amelyben főként Tóth Ádám jeleskedett. Közben a szombathelyiek hat perc alatt csak hat pontot hoztak össze. A 19 pontos előny Polyák László triplája után háromra olvadt, az utolsó játékrész 48-45-ről indult.

Ebben a DEAC – hihetetlen fordítást bemutatva – átvette a vezetést, mire a Falco egy 8-0-ás rohammal válaszolt. Innen már ismét a magára találó vasi csapat diktálta a tempót, és Váradi Benedek, valamint a horvát Boris Barac révén a hajrát is jobban bírta.

A finálé legjobbja a 20 pontos Perl Zoltán lett.

A kétszeres bajnok Falco fennállása első kupaaranyát ünnepelhette.

Gasper Okorn, a Falco szlovén edzője az M4 Sport csatornának elmondta, nem szép játékkal írt történelmet a csapata.

„Csúnya és nagyon fizikális meccs volt, de a döntők már csak ilyenek. Egy picivel többet tudtunk nyújtani, nagyon kevésen múlt a győzelem. Ebben az öt napban a Falco volt a legjobb, de hogy a bajnoki rájátszásban mi lesz, az egy másik történet” – tette hozzá.

Forrás: MTI