FA-kupa döntő: kijut-e az Arsenal Európába?

HírKlikk 2020. augusztus 1. 18:46 2020. aug. 1. 18:46

Az Arsenal 8. helyen zárt a bajnokságban, így csak akkor juthat be az Európa-ligába, ha legyőzi szombat este a Chelsea-t az FA-kupa döntőjében.

A Nemzeti Sport azt írja, hogy a Chelsea a Premier League utolsó fordulójában biztossá tette negyedik, Bajnokok Ligája-indulást érő helyét a tabellán, azt is feltételezhetnénk, hogy az FA-kupa döntője már csak formalitás a londoniaknak – ám egyáltalán nem így van. A világ legrégebbi labdarúgó-versenysorozatát megnyerni mindig rang, főleg akkor, ha a döntőben a városi rivális Arsenal az ellenfél, amely a finálék története során, kétszer is borsot tört a „kékek” orra alá. A visszavágás mellett, természeten egyéni célok is motiválják a Chelsea tagjait. Frank Lampard például azt követően, hogy játékosként négyszer emelhette magasba a trófeát, menedzserként először ünnepelhetne.

„Nincs ennél fontosabb mérkőzés. Nekem az a feladatom, hogy a játékosokat felkészítsem, és megfelelő mentális állapotba hozzam – a többi rajtuk múlik. Az Arsenalnak ez az utolsó lehetősége, hogy a következő idényben a nemzetközi porondon is szerepelhessen, de ezzel a teherrel neki kell megbirkóznia. A meccsen majd kiderül, hogy ez nyomasztja-e, vagy inkább motiválóan hat rá. A kerettel kapcsolatban jó hír, hogy Kanté és Willian is egészséges, a kezdőcsapatban is számolhatok velük, Loftus-Cheek ugyanakkor kidőlt” – idézi a hírportál a 42 éves szakvezetőt.

Az Arsenalnak több szempontból is fontos a mostani döntő. Tavaly az Európa-liga döntőjében pont a Chelsea ellen léptek pályára és 4-1-re alulmaradtak, így most megfelelő lehetőséget kaptak a revansra az FA-kupa döntőjében. Azonban ami még az elégtételvételnél is fontosabb, az az, hogy csak akkor indulhat a csapat az Európa-ligában, ha megnyerik a szombati összecsapást. Ha a Chelsea nyeri a döntőt, akkor a bajnokságban hetedik helyen végzett Wolverhampton Wanderers szerepelhet majd az El-selejtezőben.

A Chelsea története során eddig nyolcszor hódította el a kupát, amíg az Arsenal már 13-szor diadalmaskodott a sorozatban.