Fuss, Forest a Budakeszi Vadasparkban

HírKlikk 2020. június 25. 19:07 2020. jún. 25. 19:07

Szeptember 5-én rendezik meg a Fuss, Forest! elnevezésű terepfutóversenyt a Budakeszi Vadasparkban.

A járványügyi helyzet miatt, az áprilisban elhalasztott verseny egyszerre jótékonysági és családi futás, amelyen a néhány száz méterestől a félmaratonig hat táv közül választhatnak az indulók – tájékoztatták a szervezők csütörtökön az MTI-t.

Aki benevez a versenyre, aznap ingyenesen látogathatja a vadasparkot. A bevételt a szervezők a vadmacskák védelmére, életmódjuk tanulmányozására fordítják a szervezők.

A Budakeszi Vadaspark környékén található erdők és turistautak a Budai hegység legszebb részei közé tartoznak, ezen a területen, illetve a vadaspark közvetlen közelében alakították ki a szervezők – a Budakeszi Vadaspark, az Örökerdő Alapítvány és a CoffeeRUN Sportegyesület – az útvonalakat úgy, hogy azok közül a legkisebbek által is könnyen teljesíthető néhány száz méterestől az alapos felkészültséget igénylő félmaratonig minden korosztály és résztvevő megtalálja a számára legmegfelelőbbet.

A rajt és a cél a Budakeszi Vadaspark főbejáratánál lesz. A kis távok résztvevői 9.30-tól 10 percenként, a Tűzróka (4 km) és a Vadmacska futam (8,8 km), valamint a Hiúz félmaraton indulói pedig 10 órakor rajtolnak.

Forrás: MTI/Hírklikk