Három magyar érem a rövidkörös maratoni kajak-kenu világbajnokságon

HírKlikk 2024. szeptember 19. 19:50 2024. szept. 19. 19:50

Három érmet nyertek a magyarok a felnőttek rövidkörös versenyszámaiban csütörtökön a horvátországi maratoni kajak-kenu világbajnokságon, Metkovicban.

A Neretva folyón zajló vb első napján női kenuban címét megvédve győzött Kisbán Zsófia, kilencedik lett Matkovics Lili, női kajakban Kőhalmi Emese ezüst-, Kiszli Vanda bronzérmet harcolt ki. Férfi kenuban Soltész Péter a hatodik, Pluzsik Mihály a 11. helyen ért célba, férfi kajakban pedig Sellyei Csanád hetedik, Péli Zalán 15. lett.

Az ifjúságiaknak hosszú távon rendeztek versenyeket, egy számban volt magyar érmes: C-1-ben Kereszturi-Méri Marcell győzött a 15,4 kilométeren.

Rekordszámú résztvevővel zajlik a világbajnokság, 40 országból, több mint 500 versenyző érkezett - a magyar szövetség honlapjának tudósítása szerint. A vb kajak egyesben - hosszú és rövidkörön egyaránt - mindkét nemnél kvótaszerző regatta is, Horvátországban lehet megszerezni az országkvótákat a jövő évi világjátékokra, amelyet a kínai Csengtuban rendeznek majd.

 

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom