Három gólos spanyol győzelem a horvátok ellen

HírKlikk 2024. június 15. 21:10 2024. jún. 15. 21:10

A spanyolok remek első félidei játékkal 3-0-ra legyőzték a horvátokat a 17. labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának nyitófordulójában szombaton.

Európa-bajnokság, 1. forduló, B csoport:
Spanyolország-Horvátország 3-0 (3-0)

Berlin, 68 844 néző, v.: Oliver (angol)
gólszerzők: Morata (29.), Fabián Ruiz (32.), Carvajal (45+2.)
sárga lap: Rodri (78.)

Spanyolország:

Simón - Carvajal, Le Normand, Nacho, Cucurella - Fabián Ruiz, Rodri (Zubimendi, 86.), Pedri (Olmó, 60.) - Yamal (Torres, 86.), Morata (Oyarzabal, 67.), Williams (Merino, 68.)

Horvátország:

Livakovic - Stanisic, Sutalo, Pongracic, Gvardiol - Brozovic, Kovacic (Sucic, 65.), Modric (Pasalic, 65.) - Kramaric (Petkovic, 72.), Majer, Budimir (Perisic, 56.)
    
I. félidő:

29. perc: Fabián Ruiz remekül passzolt a középpályáról Moratának, aki laposan a jobb alsó sarokba lőtt (1-0).
32. perc: a horvát 16-osnál Pedri továbbított Fabián Ruiz elé, aki három védőt kicselezve a kapu bal oldalába lőtt (2-0).
45+2. perc: Yamal szögletéből Carvajal a kapu bal alsó sarkába talált (3-0).
    
II. félidő:

78-80. perc: Petkovic vezethette a kapura labdát, ám a hátulról érkező Rodri buktatta. A megítélt büntetőt ugyan Petkovic kihagyta – Simón védett vetődve –, ám a kipattanóból egy passz után mégis betalált. A VAR után kiderült, hogy több horvát játékos a 11-es elvégzése előtt befutott a 16-oson belülre, ezért a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

A spanyoloknál pályára lépett Lamine Yamal, a Barcelona támadója, aki 16 éves és 338 naposan az Eb-k történetének legfiatalabb játékosa lett. Ezzel megelőzte a listán a lengyel Kacper Kozlowskit, aki 17 évesen és 246 naposan játszott éppen a spanyolok ellen 2021 júniusában, Sevillában.

A mérkőzés elején a spanyolok ragadták magukhoz a kezdeményezést és leginkább a jobb oldalon próbáltak támadásokat vezetni. Ebben komoly szerepe volt Yamalnak, aki előbb Moratával rúgatott majdnem gólt. Később a horvátoknak is voltak helyzetei, de ezek kimaradtak. Közel félórája tartott az összecsapás, amikor Fabián Ruiz remekül indította Moratát, aki megszerezte a vezetést. Kisvártatva nőtt a különbség, Fabián Ruiz ezúttal maga volt a főszereplő.

Közvetlenül a szünet előtt is betaláltak a spanyolok, akik így nagyon megnyugtató előnnyel vonulhattak pihenőre.

A fordulást követően, erőre kaptak a horvátok, előbb a csapatkapitány Modric próbálkozott, majd Stanisic. Sorra jöttek a horvát helyzetek, de még a szépítés is elmaradt büntetőből.

A remek rajtot vevő spanyolok csütörtökön az olaszokkal találkoznak, a horvátok pedig szerdán az albánok ellen javíthatnak.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom