Indul a magyar körverseny, a Tour de Hongrie

HírKlikk 2020. július 2. 17:48 2020. júl. 2. 17:48

A holland Mathieu van der Poel, a cyclocross (terepkerékpár) világbajnoka is részt vesz a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen – számolt be a velo-club.net oldal csütörtökön.

A magyar körverseny szervezői szerdán jelentették be, hogy a belga Alpecin-Fenix csapata rajthoz áll a viadalon. A mostani sajtóhírek szerint van der Poel, a gárda legnagyobb sztárja is ott lesz a koronavírus-járvány miatt elhalasztott, augusztus 29. és szeptember 2. között sorra kerülő viadal mezőnyében. A Tour de Hongrie egy napon kezdődik a Tour de France-szal, amelyre az Alpecin-Fenix nem kapott szabadkártyát.

A 25 éves holland bringás február elején nagy fölénnyel nyerte a dübendorfi terepkerékpár vb-t, tavaly Európa-bajnok lett hegyikerékpárban, míg 2018-ban az országúti mezőnyversenyben szerzett ezüstérmet a kontinensviadalon.

Eddig nyolc csapat indulása biztos a magyar körversenyen. Így a legjobbaknak számító World Tour-csapatok közül a holland Jumbo-Visma és az amerikai Trek-Segafredo szereplése, illetve a WT alatti besorolású, azaz prokontinentális olasz Androni Giocattoli-Sidermec részvétele is garantált.

A 41. Tour de Hongrie-n – a tervek szerint – 20 csapat 120 versenyzője áll majd rajthoz. A szervezők célja, hogy teljesítsék a Pro Series nevű sorozatba kerülés egyik fontos kritériumát, amihez legalább tizennégy World Tour- és prokontinentális együttesnek kell rajthoz állnia.

Forrás: MTI/Hírklikk