Isztambul helyett Portóban lesz a BL-döntő

HírKlikk 2021. május 14. 14:45 2021. máj. 14. 14:45

Isztambul helyett Portóban, az Estádio do Dragaoban lesz az idei labdarúgó Bajnokok Ligája döntője – jelentette be honlapján az Európai Labdarúgó-szövetség.

A május 29-i finálét eredetileg az Atatürk Stadionban rendezték volna meg. A döntőbe két angol csapat, a Chelsea és a Manchester City jutott be. Viszont az Egyesült Királyságban – a koronavírus-járvány miatt – Törökország a „vörös listán” szerepel, ami érinti a ki- és beutazást, illetve karantén-kötelezettséget jelent. Vagyis, a döntős klubok szurkolói nem tudtak volna elutazni az összecsapásra.

Az UEFA jelezte, szó volt arról, hogy Angliában, a Wembley-ben rendezhetnék a BL-döntőt, ám a helyi járványügyi szabályok miatt végül ismét Portugália, most az FC Porto otthona jelenti a megoldást. Tavaly Lisszabonban, a Benfica stadionjában a Bayern München 1–0-ra legyőzte a Paris Saint-Germaint.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy Boris Johnson brit kormányfő azt kérte az UEFA-tól, hogy a döntőt Londonban tartsák, semmiképpen nem a járvány által súlyosan érintett Isztambulban.

A közlemény szerint egyelőre kérdéses, hány nézőt engednek be a mérkőzésre. Az biztos, hogy a Manchester City és a Chelsea drukkerei klubonként hatezer belépőt kapnak.

Forrás: Hírklikk