Jégkorong Kontinentális Kupa – Győzött az FTC, így maradt remény a továbbjutásra

HírKlikk 2021. október 24. 17:37 2021. okt. 24. 17:37

Az FTC-Telekom 3-1-re legyőzte a lett Olimp Rigát a jégkorong Kontinentális Kupa Tüskecsarnokban zajló második körének harmadik, vasárnapi fordulójában, így maradt minimális esélye a legjobb nyolc közé jutásra.

A tornára a Riga érkezett első számú esélyesként, azonban míg az ukrán Szokol Kijevet jó játékkal legyőzte, a sereghajtó észt Tartu Välk 494 együttesét csak nehezen tudta legyűrni. A magyar bajnok az észteket simán verte még pénteken, ám másnap kikapott a Kijevtől.

Mivel a magyaroknak nem sikerült legalább négy gólos különbséggel felülmúlniuk a letteket – pedig az 57. percben még 3-0 volt az állás –, így az FTC csak akkor juthat tovább, ha a torna záró összecsapásán a Szokol Kijev nem nyer alap-játékidőben, azaz három pontot érően a Tartu ellen. A Kijev és a Tartu már nem juthat tovább.

A FTC-nek két éve már sikerült a továbbjutás ebből a körből, ami akkor is hatalmas bravúrnak számított.

A kvartett első helyezettje jut a nyolc közé, ott az egyik tornát Krakkóban, a másikat pedig Aalborgban rendezik november 19-21-én. Ezekről az első két-két helyezett kerül majd a január 7-9-i négyes döntőbe.

Forrás: MTI/Hírklikk