Komoly gond van a Barcelonánál

HírKlikk 2020. július 4. 19:00 2020. júl. 4. 19:00

A címvédő két pontos előnnyel tért vissza a vírus okozta kényszerszünet után, azonban az azóta eltelt hat forduló alatt négypontos hátrányba került az örök rivális Real Madriddal szemben – írja az Index.

A probléma nem abból adódik, hogy az elmúlt hat mérkőzésből csak a felét tudta megnyerni a csapat, ami miatt elúszni látszik a 27. bajnoki cím esélye. A fő gond a széteső vezetőségből és a logikátlan, pazarló igazolásokból ered.

Mindenki, aki nyomon követte a katalán klub júniusi mérkőzéseit, láthatta, milyen enerváltan, ötlettelenül játszott a csapat – különösen az idegenbeli meccseken.

Ráadásul a szezon gyors befejezése érdekében, három-négy naponta kell pályára lépni, ami a Barcelona 30 év feletti alapembereinek már gondot okoz, hiszen Lionel Messi  33 éves, Luis Suárez, Gerard Pique, Arturo Vidal és Ivan Rakitic 32, és Sergio Busquets pedig 31 esztendős. A sorozatos vereségek és a fáradtság pedig feszültséget szül a csapaton belül.

Az említett kulcsemberek mindegyike már legalább 2015 óta a Barcelonát erősíti. Azóta hiába költött el a csapat 800 millió eurót, nem sikerült meghatározó játékost igazolniuk a katalánoknak.

A lap arról számol be, hogy épp 2015-ben jött komolyabb változás a Barcelona vezetői szerkezetében: a klub elnöke, Josep Bartomeu azzal próbálta megmutatni, milyen kemény kézzel irányít, hogy egy nyilvános kritika után, egyből kirúgta a sportigazgatót, Andoni Zubizarretát. Zubizarreta addig szoros kapcsolatban állt az aktuális vezetőedzővel, Pep Guardiolával vagy Luis Enriquével az igazolások tervezésekor. Az ő helyére a Bartomeu Carles Puyolt akarta leigazolni, de ő kikosarazta a katalán elnököt és közben a Luis Enrique szerződése is lejárt. Utána Ernesto Valverde minimális hatással volt az átigazolásokra, és hiába van papíron döntéshozói pozícióban Eric Abidal, arról sem hallani igazán, hogy ő alkotná meg a stratégiát. A jelenlegi vezetőedző, Quique Setién pedig kénytelen azzal főzni, amije van, hiszen a kinevezése óta, nem lehetett újabb játékost igazolni.