Kubica visszatérhet a Forma-1-be

HírKlikk 2020. szeptember 21. 18:19 2020. szept. 21. 18:19

A lengyel versenyző jelenleg az Alfa Romeo tartalékpilótája.

A Népszava arról számol be, hogy nem tartja kizártnak ismételt visszatérését állandó pilótának a Forma-1-be Robert Kubica. A lengyel versenyző jelenleg az Alfa Romeo csapatának tartalékpilótája, ami azt jelenti, hogy ebben a szezonban eddig háromszor ülhetett autóba csapata színeiben, az első szabadedzésen.

„Azt megtanultam, soha ne mondd azt, hogy soha, ennek az igazságát igazolja az én történetem is” – mondtam 36 éves versenyző az Autosportnak adott interjúban.

„Még egy súlyos baleset sem jelenti automatikusan a sportolói pályafutás befejezését. Nem célom a visszatérés minden áron, de, ha lehetőséget kapok, akkor igyekszem élni vele” – tette hozzá.

Kubica 2011. február 6-án szenvedett súlyos balesetet Olaszországban. A sportolót több, mint egy óra alatt tudták kiszedni a romos autóból. A versenyző több liter vért veszített, így az életben maradása is kérdéses volt. A versenyző olyan súlyos kar- és vállsérüléseket szenvedett, hogy eleinte az is kérdéses volt, meg tudják-e menteni a sérült végtagját. Kubica karja végül megmaradt, de nem tudja úgy mozgatni, mint korábban. Navigátora sértetlenül megúszta a balesetet. Később Kubica azt mondta, rossz érzései voltak a rajt előtt, nem igazán akart versenyezni, utólag bánja, hogy nem hallgatott a megérzéseire.

A lengyel pilóta eddig 97 F1-es futamon állt rajthoz, először 2006-ban mutatkozott be a Forma-1-ben.

„Különlegesen alakult eddig a pályafutásom, annyi váratlan fordulattal, hogy még bármi megtörténhet. Az nem motivál, hogy beüljek egy olyan autóba, amellyel a mezőny végén autózgatok. Ha felkérnének a visszatérésre, akkor annyi lenne a feltételem, hogy versenyképes autót kapjak” – jelentett ki a lengyel.

Forrás: Népszava