Kulcsfontosságú mérkőzésre készül a női kosárlabda válogatott

HírKlikk 2020. június 30. 19:40 2020. jún. 30. 19:40

Székely Norbert szövetségi kapitány közölte, már a hollandok elleni, novemberi, kulcsfontosságú Európa-bajnoki selejtezőre készül Székesfehérváron a női kosárlabda-válogatott.

Hétfőn kezdődött a négy hetes edzőtábor a szövetség (MKOSZ) edzőközpontjában.

„Mindenkit megviselt a koronavírus által okozott leállás. Vártuk már, hogy labdát foghassunk a kezünkbe, illetve a pálya szélére állhassunk" – jelentette ki a keddi sajtótájékoztatón Székely Norbert.

„A lányok erős, jó közösséget alkotnak, és annál is inkább elszántak a folytatásra, mert tavaly novemberben Amszterdamban kikaptunk a hollandoktól. Az, hogy ide most elbújhatunk egy időre, lehetőséget ad rá, hogy az új kerettel új elemeket gyakoroljunk be – még úgy is, hogy felkészülési meccset most nem tudunk játszani."

Pukler Gábor elnökségi tag elmondta: az MKOSZ első szövetségként telepített edzőközpontjának bejáratához egy olyan speciális kamerát, amely másodpercenként 15 ember testhőmérsékletét tudja mérni. Kifejtette, hogy a tavalyi Eb első nyolc csapatánál sehol sincs példa olyan mértékű fiatalításra, mint a magyar válogatottban.

Raksányi Krisztina csapatkapitány – aki az első két selejtező meccsről sérülés miatt hiányzott – arról beszélt, hogy várták már az összetartást, és élvezik a közös munkát. „Jó a hangulat, ráadásul senki nincs kiégve vagy elfáradva" – tette hozzá. Dubei Debóra ugyancsak a nemzeti együttes motiváltságát, illetve a családias légkört emelte ki.

A Sopron Basket centere, Határ Bernadett májusi bokaműtétje után, egyelőre nem végez labdás gyakorlatokat, de a válogatott edzőtáborában halad tovább a rehabilitációval.

A hollandokkal és a szlovákokkal egy csoportban szereplő válogatott egy-egy győzelemmel és vereséggel a háta mögött készül a következő megméretésre. Ha a koronavírus-helyzet lehetővé teszi, november 15-én fogadja a hollandokat a jövő júniusi Európa-bajnokság selejtezőjében. Az Eb-nek Spanyolország és Franciaország ad otthont.

Forrás: MTI