Különleges lesz az idei Puskás-díj

HírKlikk 2020. november 22. 19:05 2020. nov. 22. 19:05

Minden eddiginél hosszabb időszak legszebb góljai jöhetnek számításba az idei Puskás-díjnál.

Szöllősi György, a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövete, az MTI-nek vasárnap megerősítette, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) virtuális gáláján a Puskás-díj átadására is sor kerül, immár 12. alkalommal. Hozzátette, ezúttal 15 hónapot vesznek figyelembe az év legszebb találatának esetében.

A jelölteket ugyanis a 2019. július 20. és 2020. október 7. közötti időszakban mutatott teljesítményük alapján választják ki minden kategóriában. A Puskás-díj odaítélésénél a FIFA által felállított tíz tagú listáról a szurkolók online szavazáson választják ki a három legszebbet, ezek közül pedig a FIFA legendák szakértői bizottsága választja ki a végső győztest.

Tavaly az év góljáért járó Puskás-díjat Zsóri Dániel kapta meg.

A FIFA pénteken jelentette be, hogy december 17-én hirdeti ki az év legjobbjait, ám a díjkiosztó ünnepség a koronavírus-járvány miatt csupán virtuális esemény lesz.

Idén a világjárvány okán, hónapokra leállt a labdarúgás szinte az egész világon, sőt, sok helyen be sem fejezték a 2019/20-as szezont, így sokáig az is bizonytalan volt, hogy a FIFA idén hirdet-e egyáltalán győzteseket.

A tavalyihoz hasonlóan, 2020-ban is kilenc egyéni kategóriában osztanak ki díjakat, plusz a férfiaknál és a nőknél is kihirdetik az év csapatát.

Forrás: MTI