Légfegyveres Eb - A junior Hammerl Soma arany-, Mészáros Eszter bronzérmes puskában

HírKlikk 2020. február 25. 18:30 2020. feb. 25. 18:30

Hammerl Soma nyerte meg a junior férfi puskások versenyét, míg a junior nők hasonló számában Mészáros Eszter bronzérmet szerzett a wroclawi légfegyveres Európa-bajnokság keddi nyitónapján.

Az olimpiai bajnok Hammerl László fia az alapversenyben nem lőtt kiemelkedően, ám 624,9 körös eredményével így is a második helyen zárt és biztosan jutott a legjobb nyolc közé.

A viadal eredményközlője szerint, a 18 éves tehetség a fináléban az osztrák Stefan Wadleggerrel vívott óriási csatát az aranyért. Két lövéssel a vége előtt mindössze két tizedkör volt a magyar sportoló előnye, végül pedig – 248,6 körös eredményével – négy tizeddel utasította maga mögé ellenfelét.

A finálé másik magyar érdekeltje, a nyolcadik helyen bejutott Török Ferenc 623,7 körös alapja után, a döntőben 164 körrel a hatodik helyen zárt.

A nőknél az olimpiai kvótás Mészáros Eszter 627,9 kör ért el a 60 lövéses alapversenyben és Hammerlhez hasonlóan, másodikként végzett. A döntőben végig a legjobbak között volt, 22 lövés után, amikor már csak hárman voltak, tizedre azonos eredménnyel állt a második helyen a francia Jade Bordet-val. Szétlövés döntött közöttük a kiesőről, aki Mészáros lett, így bronzéremmel zárta az egyéni versenyt.

A felnőttek számára futócéllövészetben rendeztek versenyeket. A férfiak 30+30-as számában Boros László, Tasi Tamás és Zsebedits Nándor volt tagja a 19 fős mezőnynek. Az érmekért egyikük sem volt harcban kedden, Boros 567 körrel a 9. helyen zárt, Tasi (555 kör) 17., Zsebedits (543 kör) pedig 19. lett. A magyar trió a négy induló csapat között a negyedik pozícióban végzett.

Forrás: MTI/Hírklikk