Rogán-Gaál Cecília vezető tisztséget kaphat a hazai teniszben

HírKlikk 2020. május 27. 20:15 2020. máj. 27. 20:15

Sajtóhírek szerint, akár arra is lehet esélye Rogán-Gaál Cecíliának, hogy vezető tisztséget kapjon a Magyar Tenisz Szövetségben.

A szövetség június 12-én tartja rendkívüli, teljes tisztújító közgyűlését, ahol minden tisztviselői pozíciót újra betöltenek. Az idén nem lenne szükség tisztújító közgyűlésre, de mégis ilyet fognak tartani – ami a közelmúlt eseményei alapján nagyon is indokolt: kiderült, hogy a szövetség akár meg is szűnhet, hiszen 3,8 milliárdos tartozása van.

Így kerülhetett szóba, hogy az esetleges állami támogatással történő konszolidációt úgy lehetne megvalósítani, ha olyan ember kerülne az elnöki székbe, akit a kormány támogat.

Ez mondjuk eddig is így volt, hiszen a regnáló elnök, Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő, a költségvetési bizottság alelnöke, és az ex-képviselő/ex-kenuvilágbajnok Bohács Zsolt, aki a szövetség alelnökeként funkcionál.    

A rendkívüli közgyűlésről írt cikkében a 24.hu meg is jegyezte, hogy „ha a parlament költségvetési bizottságának alelnöke által vezetett, túlnyomó részt adóforintból működő, kiemelten közhasznú sportszervezet 3 milliárd 792 millió forintos tartozást halmoz fel, az minimum kellemetlen”.

A Magyar Tenisz Szövetségben egyébként is voltak az utóbbi időben furcsa történések: az elmaradt WTA-torna körüli kavarás, és Richter Attila főtitkár azt követő (februári) lemondása – Richter utódja Juhász Gábor lett – után május 13-án öt elnökségi tag mondott le, mert, ahogy ők fogalmaztak, „Az eltelt három hónapban az elnökségi tagok többségének akarata, illetve a megtisztulás érdekében tett javaslatai rendre meghiúsultak, ezért a tisztség ellátását a továbbiakban sem erkölcsi, sem anyagi felelősséggel vállalni nem tudjuk”.

Most pedig jöhet a rendkívüli teljes tisztújítás, amelyen a hírek szerint Szűcs és Bohács is indulhat, hacsak addig le nem mondanak.

Ugyanakkor a Népszava szerint, a szövetség akkor kapja meg a konszolidációra igényelt 3,5 milliárd forintos támogatást, ha Szűcs távozik a posztjáról.

A 24.hu fentebb már idézett cikke alapján, szóba került Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, de a portál információi szerint ő nem vágyik a szövetség élére.

A hírportál úgy véli, az sem elképzelhetetlen, hogy Rogán Antal ex-felesége, Rogán-Gaál Cecília is esélyes az elnökségi tagságra, vagy valamely vezető tisztségviselői pozícióra, de ő eddig nem válaszolt a megkeresésekre. Neki egyébként már most is van köze a teniszhez: a Budai Tenisz Centrum felügyelőbizottsági tagja, és teniszedzőnek tanult a Testnevelési Egyetemen.