Már biztos dobogós a Puskás Akadémia

HírKlikk 2021. április 18. 18:15 2021. ápr. 18. 18:15

A bajnokság második helyén álló Puskás Akadémia hazai pályán 3-0-ra legyőzte az MTK Budapest csapatát vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában. Ezzel eldőlt, hogy biztosan a dobogós lesz a szezon végén.

A felcsúti gárda mostani sikerével elnapolta a listavezető Ferencváros bajnokavatását, egyúttal újra biztosította helyét a nemzetközi porondon. A magyar bajnok a Bajnokok Ligája selejtezőjében, míg a második és a harmadik, illetve a Magyar Kupa-győztes a most debütáló Konferencia Ligában lesz érdekelt.

Az ezüstérmes pozícióért harcoló Puskás Akadémia a találkozó elején megszerezte a vezetést, Kiss Tamás az elmélázó védők között zavartalanul fejelt a kapuba. A nemzetközi kupaindulásra hajtó MTK – hátrányba kerülve – átvette a játék irányítását, ám kevés veszélyt jelentett a hazai kapura. A felcsúti gárda Jakub Plsek büntetőjével még a félidő vége előtt növelte előnyét.

A szünetben hármat cserélő vendégcsapat támadólag lépett fel a folytatásban is, de a szakadó esőben a Puskás Akadémia gyors kontrái sokkal veszélyesebbek voltak. Egy ilyen végén Plsek duplázott, így már hárommal ment a házigazda. Az MTK mindent egy lapra feltéve rohamozott, de a fővárosi együttes játékosai a kapu előtt rossz döntéseket hoztak, ezért a szépítés sem jött össze nekik.

Forrás: MTI