Mozdulj, Balaton!

HírKlikk 2020. július 6. 16:36 2020. júl. 6. 16:36

A szombaton kezdődő rendezvénysorozat keretén belül 38 balatoni strand várja a sportolni vágyókat.

Idén is megrendezik a Mozdulj, Balaton! elnevezésű szabadidősport-rendezvénysorozatot, amelyhez 33 település 38 strandja csatlakozott  – írja a sport365.hu.

Idén 17. alkalommal kerül sor a rendezvényre. A programsorozat szombaton indul és az utolsó állomása – a hagyományoknak megfelelően – Vonyarcvashegyen lesz augusztus 29-én.

„Azt javasoljuk, hogy a programsorozat kezdetén olyan sportjátékokat szervezzenek, amelyekben nincs testi érintkezés" – idézi a hírportál Bartsch János programszervezőt, aki szerint ilyen lehet a strandröplabda, a kapura rúgó és kosárra dobó versenyek, a teqball, az asztalitenisz, a tollaslabda, a petanque, a tchoukball-programok, a lábtenisz, a fitt gépeken végzett gyakorlatok, valamint a vízben fejelés, kosárra dobás és röplabdázás. A szervező hozzátette, hogy amennyiben enyhülnek az egészségügyi szabályok, akkor akár három-hat tagú játékokra – focira, streetballra és strandkézilabdára –  is lehet számítani.

Tavaly több mint 35 ezren vettek részt a 342 helyi programnapon.

A rendezvény minden szombaton délután kettőkor kezdődik a helyszíneken, de az időjárás függvényében ez változhat. A kialakított pályákat bárki használhatja a hét minden napján, a rendezvényen kívül is.

Az idén új helyszínként kapcsolódik a sorozathoz a kővágóőrsi Pálkövei strand. Balatonfüred, Gyenesdiás, Balatonszárszó, Balatonszemes és Balatonföldvár pedig továbbra is két-két stranddal vesz részt az eseményeken.