Negyedik lett a Kiss-Nagy női kenu kettes

HírKlikk 2024. augusztus 9. 16:30 2024. aug. 9. 16:30

Remekül küzdve a negyedik helyen végzett a Kiss Ágnes-Nagy Bianka duó a kenu kettesek 500 méteres versenyében a párizsi olimpián.    

A szegedi páros mindkét tagja ötkarikás újonc, de júniusban együtt Európa-bajnokságot nyertek, és Franciaországba is az éremszerzés reményében érkeztek. Kedden délelőtt harmadik hellyel nyitottak, majd délután megnyerték a reményfutamukat, pénteken délelőtt pedig másodikak lettek a középfutamukban.

A döntőre rendkívül erős mezőny jött össze, így a dobogós helyezés kiharcolása nagyon jó eredménynek tűnt. A Hszü Si-hsziao-Szun Meng-ja kínai páros címvédőként és aktuális világbajnokként versenyzett azzal a tudattal, hogy évek óta veretlen. A spanyol egység volt tavaly a vb-második, a kanadai pedig a vb-harmadik. Utóbbi hajóban térdelt Katie Vincent, aki Tokióban harmadikként végzett testvérével, de most mással evezett. Ugyancsak erős ellenfélnek számított előzetesen az ukrán páros, amelyben Ljudmila Luzan másik párral ezüstérmes volt Tokióban.

A rajt után a magyarok a mezőnyben lapátoltak, féltávnál az ötödik-hatodik helyen haladtak az erős hátszeles pályán, de látszott rajtuk, hogy feljebb tudnak zárkózni. A kínaiakat ezúttal sem lehetett legyőzni, az ukránok és a kanadaiak a második-harmadik helyért harcoltak, a magyar hajó pedig 54 századmásodperccel a tengerentúliak mögött ért célba a negyedik helyen.

Nagy Bianka a vegyes zónában azt mondta, az éremért jöttek az olimpiára:

„Hiába vagyunk olimpiai újoncok, a dobogóért jöttünk. Nagyon nagy neveket kellett volna megverni, nem ez volt a realitás, de szerintem így kell kiutazni egy versenyre. Bíztunk abban, hogy esetleg valaki hibázik a nagy nevek közül, de ők nagyon rutinosak és jól megoldották. Nem írtam volna alá előre a negyedik helyet, de úgy gondolom, örülni fogunk majd neki pár hét múlva" – fogalmazott.

„Semmit nem láttam, csak magunkra figyeltem, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, mert annál többet úgysem tudunk tenni, és szerintem ez sikerült. A szeles, hullámos pályát próbáltuk megoldani, mindig alkalmazkodni kell a körülményekhez, úgy gondolom, most is sikerült" – nyilatkozott Kiss Ágnes.

A későbbi negyedik helyezett Kiss Ágnes (elöl) és Nagy Bianka a női kenu párosok 500 méteres versenyének döntőjében

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom