Nézők előtt tervezik megrendezni a Forma 1-es Magyar Nagydíjat

HírKlikk 2021. március 24. 18:15 2021. márc. 24. 18:15

Megkezdődött a Forma-1-es világbajnoki szezon a bahreini szabadedzésekkel, de az augusztusi Magyar Nagydíj szervezői már most a nyárra készülnek.

„Reményeink szerint a tavalyelőttihez hasonló telt házzal tarthatjuk meg az idei versenyhétvégénket, de több vészforgatókönyvünk is van” – nyilatkozta a Blikknek Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

„Mogyoródon 42 182 ülőhely van, ötven százaléknál ez 21 091, harmincszázalékos kihasználtságnál 14 060 nézőt jelent, ehhez jönnek az állóhelyek. Korlátozások esetén zónákat alakítunk ki, Covid-biztos büfészolgáltatással. Emellett az egészségügyi dolgozók iránti tiszteletünk jeléül felajánlunk egy tribünt a Magyar Nagydíjon azoknak, akik immár egy éve a frontvonalban harcolnak” – részletezte Gyulay.

A szervezők – a verseny előkészületei mellett – a pálya felújításán is dolgoznak, ehhez kedden stratégiai partnerként a HUMDA, azaz a Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. is csatlakozott.

 A tervek szerint – amelyeket majd a Magyar Nagydíjon fognak bemutatni – a pálya kap egy új bejáratot, főépületet és egy irodaépületet is.

Forrás: Blikk