Női kosárlabda Euroliga: nem jutott főtáblára a Szekszárd

HírKlikk 2024. szeptember 26. 05:30 2024. szept. 26. 05:30

A Szekszárd az egypontos idegenbeli vereség után hazai pályán is kikapott a Brnótól szerdán a női kosárlabda Euroliga selejtezőjének a visszavágóján, így nem jutott fel a kontinentális elitsorozat főtáblájára, és a második vonalnak számító Európa Kupában folytatja a nemzetközi idényt.

Eredmény:

Női Euroliga, selejtező, visszavágó:

TARR KSC SZEKSZÁRD-Brno (cseh) 73-80 (23-21, 22-20, 18-15, 10-24)

A magyar csapat legjobb dobói: Whittle 23, Bejedi 22, Westbeld 12

Továbbjutott: a Brno, kettős győzelemmel

A TFSE-től nyáron érkezett Magyar Bianka vezetőedző együttese egy hete remekül helytállt Brnóban, végig kiélezett mérkőzésen – amelyen 17-szer változott a vezetés – 67-66-ra kapott ki. Így jó eséllyel várhatta a folytatást, mivel csak egyetlen pontot kellett ledolgozni a Városi Sportcsarnokban.

A tolnaiak számára intő jel lehetett, hogy 21 labdát eladtak Brnóban, ráadásul feleannyi támadó lepattanót szedtek, mint ellenfelük (11-22). Ugyanakkor kilenc triplát értékesítettek 40 százalékos hatékonysággal, emellett 13 büntetőjükből egyet sem rontottak el.

A szerdai csata elején a vendégek hét pontra megléptek, de a második negyedet már a bajnoki bronzérmes Szekszárd kezdte előnyből. A folytatásban is a mezőnyből 48 százalékkal célzó házigazdák akarata érvényesült, akik az „odavágón" az igazán jó teljesítménnyel adós finn válogatott Sara Bejedi kosaraival 45-41-re vezettek a nagyszünetben. Az északi légiós ekkor már 18 pontnál tartott.

Térfélcsere után tíz pontra elhúzott a KSC, ekkor megroppanni látszott a cseh csapat, ám a zárószakasz újabb fordulatot hozott. Amíg ugyanis a hazaiak 63-56 után hat pontot hoztak össze, 19-et kaptak közben, Magyar Bianka pedig hiába próbálta rendezni a sorokat.

A „mínusz négyről" induló utolsó két percben a Szekszárd már nem tudott újítani, így kettős vereséggel alulmaradt a selejtezőben, és a második vonalnak számító Európa Kupában folytatja a nemzetközi idényt.

Az Euroliga október 8-án rajtoló csoportkörében alanyi jogon ott lesz a magyar bajnok DVTK HUNTHERM és az ezüstérmes SERCO UNI Győr.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom