Öt aranyat nyert a ritmikus gimnasztika ob-n Pigniczki Fanni

HírKlikk 2020. szeptember 27. 19:09 2020. szept. 27. 19:09

Pigniczki Fanni, az MTK Budapest versenyzője mind az öt aranyérmet megnyerte a ritmikus gimnasztika országos bajnokságon, amelynek vasárnap Törökbálint adott otthont.

Tartóczki Zsuzsanna, a magyar szövetség (MRGSZ) főtitkára kiemelte, a teljes hazai élmezőny felsorakozott a Pest megyei település sportcsarnokában, így lehetőséget biztosított a junior válogatottak, valamint az olimpiai kvótára esélyes Pigniczki Fanni számára, hogy beépítsék a felkészülésükbe a zárt kapuk mögött megrendezett versenyt.

„Az ob jól sikerült, szép gyakorlatok voltak, de érezhető volt a versenyzés hiánya. A viadal lehetőséget adott többek között Pigniczki Fanni számára, hogy megmutassa új, erősebb gyakorlatait, és az új ruháját" – nyilatkozta Tartóczki.

Pigniczki végül mind a négy szeren, és így egyéni összetettben is győzött, a legmagabiztosabb sikerét szalaggal aratta. Érdekesség, hogy minden dobogós helyezést az MTK sportolói szereztek meg.

„Nagyon jó volt versenyezni közel egy év kihagyás után. Összességében jól éreztem magam, voltak ugyan kisebb hibák, de ezek egyike sem olyan, amelyeket ne lehetne kijavítani. Nem izgultam, de kicsit szokatlan volt újra a szerekkel versenyezni" – mondta Pigniczki Fanni.

Az év végi kvalifikációs versenyek megrendezéséről, illetve annak módjáról hétfőn dönt az Európai Torna Szövetség (UEG).

Forrás: MTI/Hírklikk