Párbeszédet kezdeményez az Újpest FC vezetősége a szurkolókkal

Csanádi Dávid 2019. szeptember 4. 16:56 2019. szept. 4. 16:56

Öt bajnoki mérkőzéséből harmadszor szenvedett vereséget az Újpest az OTP Bank Ligában. A vasárnapi, Honvéd elleni 3-2-es fiaskó után a legismertebb újpesti ultracsoport, a Viola Fidelity bemondta az unalmast: közleményben tudatták, hogy bár elmennek a mérkőzésekre, szervezetten szurkolni nem fognak.

Kérdésünkre az Újpest FC vezetősége közölte, hogy elfogadják és sajnálják az ultrák döntését, és egy, már szervezés alatt álló ankét keretében párbeszédet kezdeményeznek a szurkolók, az edző és a játékosok között. Arra a kérdésre, hogy készülnek-e változtatásokra a szurkolói bizalom visszaszerzése érdekében, úgy válaszoltak, hogy a változtatások már elkezdődtek, már ezek részeként igazoltak új játékosokat a lila-fehérek.

Bízunk benne, hogy az ország leghangosabb és legjobb táborát sikerül meggyőzni arról, hogy igenis szükség van rájuk, hiszen ebben az időszakban fontos igazán a pozitív hangulat és a biztatás a lelátókon, amivel a csapat 12. embereként küzdhetnek a győzelmekért – fogalmazták meg reményeiket.

Mint ismeretes, a vasárnapi vereség után a Viola Fidelity nevű ultracsoport közleményben jelentette be, hogy nem asszisztálnak tovább a tulajdonos ámokfutásához, amivel – az ő szavaikkal – „a legmélyebb bugyrokba zülleszti” a klubot. Az ultrák hozzáállását a közlemény szerint sorozatos győzelmek, illetve a klub régi, a szurkolók kívánsága ellenére megváltozott címerének újbóli használata változtathatná meg.

A háttérben megpróbálunk kicsikarni változásokat ameddig a lehetőségeink engedik, tárgyalások és egyéb megoldások útján – írták az ultrák.

Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a klubvezetés partner lesz ebben, a változásokról természetesen beszámolunk.