Ramos szerint nem segítik a Real Madridot a bírók

HírKlikk 2020. június 25. 18:36 2020. jún. 25. 18:36

Sergio Ramos, a spanyol futballbajnoki tabellát vezető Real Madrid csapatkapitánya szerint együttesét nem segítik a játékvezetők.

A válogatott védő a bírói részrehajlásról szóló kritikákra válaszolt így azt követően, hogy a királyi gárda a szerda esti bajnokin hazai pályán – az egyik gólt szerző Ramosnak is köszönhetően – 2-0-ra legyőzte a Mallorcát.

A hét végén a nagy ellenfél FC Barcelona hátvédje, Gerard Piqué azt sejtette: a játékvezetők a madridiakat segítik – több esetben is a fővárosi alakulatnak kedvezve döntéseikkel. Hasonló vélekedéssel találkozott az újságírók részéről Zinedine Zidane, a Real vezetőedzője is azon a sajtótájékoztatón, amelyet a madridiak a Real Sociedad felett aratott vasárnapi 2-1-es sikert követően tartottak.

„Bosszant, hogy az emberek a bírókról beszélnek úgy, mintha mi semmit nem csináltunk volna a pályán. Persze nem kontrollálhatjuk, hogy mit mondanak. Nyerjük a meccseket a pályán, és ma is ezt tettük. Megérdemelten győztünk" – mondta Zidane.

„Korábban nem sokat hallottunk ilyesmiről – idézte Ramost a szerdai meccs után a madridi Marca. – Nem hiszem, hogy a bírók bármilyen módon segítenének nekünk. Azt tanácsolnám bizonyos embereknek, hogy ne foglalkozzanak pletykákkal vagy keressenek ily módon kifogásokat."

A Real Madrid mind a négy találkozóját megnyerte a La Liga küzdelmeinek újraindulása óta, és most úgy áll azonos ponttal a Barcelonával, hogy az egymás elleni eredményekben jobb katalán riválisánál.

Forrás: MTI/Hírklikk