Ronaldinhóék 200 ezer dollár fejében szabadulhatnak

HírKlikk 2020. augusztus 9. 04:36 2020. aug. 9. 04:36

A paraguayi ügyészség határozata szerint, Ronaldinho, a brazilok korábbi klasszis labdarúgója és fivére – 200 ezer dolláros büntetés befizetése után – elhagyhatja az országot, de ehhez még az illetékes paraguayi bíróság jóváhagyására is szükség van – adta hírül a két ország sportsajtója.

A testvérpárt március elején a fővárosban, Asunciónban vették őrizetbe, miután hamis útlevéllel érkeztek a közép-amerikai országba. Tettükért előbb letartóztatták és börtönbe zárták őket, majd április elején 1,6 millió dollár óvadék fejében háziőrizetbe kerültek, és egy asuncióni luxushotelben helyezték el őket, ahol mindmáig laknak. 

Az ügyészség határozata szerint, Ronaldinhonak 90 ezer, testvérének, Roberto de Assisnak 110 ezer dollárt kell fizetnie. 

Tavaly bevonták a híres focista brazil útlevelét, de szeptemberben visszakapta, ezért egyelőre nincs semmilyen magyarázat arra, hogy miért utazott hamis útlevéllel. 

A 40 éves Ronaldinho, aki a brazil válogatottal világbajnoki címet szerzett, több klubcsapatot is erősített karrierje során, így Európában a Paris Saint-Germainben, az FC Barcelonában és az AC Milanban, illetve odahaza többek között a Gremióban és a Flamengóban futballozott. A nemzeti együttesben 97 alkalommal szerepelt és 33-szor volt eredményes.

Sajtóértesülések szerint, Ronaldinho valószínűleg Barcelonába költözik. 

Forrás: MTI/Hírklikk