Sáfrány Péter aranyérmes Zágrábban, a cselgáncs Grand Prix-versenyén

HírKlikk 2024. szeptember 15. 20:30 2024. szept. 15. 20:30

A 90 kilogrammos Sáfrány Péter aranyérmet nyert vasárnap a cselgáncs World Tour-sorozat zágrábi Grand Prix-versenyén.

A nemzetközi szövetség eredményközlője szerint a Miskolci VSC 22 éves versenyzője moldovai, georgiai és holland ellenfelet legyőzve jutott be súlycsoportja döntőjébe, amelyben a brazilok Pánamerika-bajnoki ezüstérmesével, Marcelo Fronckowiakkal csapott össze.

A mérkőzés elején Sáfrány volt az aktívabb, de ígéretes fogásindításaiból nem tudott értékelhető akciót végrehajtani, majd brazil ellenfele megkapta első figyelmeztetését. A folytatásban kicsit fáradni látszott a magyar versenyző, és Fronckowiak vette át az irányítást, így Sáfrány is megkapta az intést.

Pár másodperccel a vége előtt a brazil egy kiemeléssel próbálkozott, ezt azonban sikeresen védte Sáfrány, és maga alá tudta forgatni az oldalán ragadt riválist, majd leszorította őt.

Az U23-as Európa-bajnok és U20-as világbajnok magyarnak ez az első GP-győzelme.

A 100 kilósoknál Vég Zsombor holland és ukrán dzsúdóst múlt felül, az elődöntőben viszont kikapott brit vetélytársától, így a bronzéremért léphetett volna tatamira, de korábbi sérülése miatt visszalépett, két hét múlva pedig meg is operálják.

A magyarok két aranyéremmel és öt ötödik helyezéssel zárták a zágrábi GP-t.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom