Szabó Tünde: minden idők legnagyszerűbb atlétikai világbajnokságát fogjuk megrendezni

HírKlikk 2019. november 29. 21:46 2019. nov. 29. 21:46

Szabó Tünde szerint Magyarország 2023-ban minden idők legnagyszerűbb atlétikai világbajnokságát fogja megrendezni.

A sportért felelős államtitkár pénteken este a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) díjátadó gáláját megnyitó beszédében leszögezte: a sport semmi máshoz nem fogható közösségteremtő erejével egy egész nemzetet képes felemelni.

Megerősítette, hogy a kormány szilárd és kiszámítható támogatást kíván nyújtani a magyar sportnak, ezért mindent elkövet annak érdekében, hogy a sport valamennyi területén – így az élsportban, szabadidősportban, a létesítményfejlesztésben és a kiemelt nemzetközi viadalok megrendezésében is – folyamatos legyen a fejlődés.

„Biztosak lehetünk benne, hogy ez a felfelé ívelő pálya egyszer sem törik meg" – hangsúlyozta Szabó Tünde.

„Három év és kilenc hónap múlva – a rendkívül hatékony szervező munkának és sportdiplomáciai eredménynek hála – minden idők legnagyszerűbb atlétikai világbajnokságát fogjuk megrendezni egy varázslatosan szép, modern létesítményben, amelyet aztán hosszú évtizedeken át a magyar sport, a magyar atlétika és a főváros valamennyi sportszerető lakója fog használni" – fogalmazott.

Az államtitkár abban is bizonyos, hogy a magyar atlétika élni fog azzal a páratlan lehetőséggel, amelyet a 2023-as világbajnokság megrendezése jelent. Meggyőződése, hogy „az új létesítmény bűvkörébe lépve, újabb ezrek és tízezrek válnak majd az atlétika elkötelezett híveivé, és a jövő fiatal generációjából mind többen akarnak majd a sportolók és példaképek nyomdokaiba lépni".

Szabó Tünde beszéde végén köszönetet mondott az atlétikai szövetség tagjainak és vezetőinek a sportág, illetve a magyar sport érdekében tett páratlan kiállásukért, majd a sportolóknak gratulált az idei eredményeikhez, hiszen – szavaival élve – a magyar atlétika egy újabb nagyszerű évet zárt.

Forrás: MTI/Hírklikk