Szektorbezárásra és 8 millió forintra büntették a Ferencvárost

HírKlikk 2019. október 25. 18:08 2019. okt. 25. 18:08

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága 8 millió forintra és szektorbezárásra büntette a Ferencvárost.

 Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a testület a zöld-fehér klubot összevont eljárás alapján a Honvéd elleni idegenbeli és az Újpest elleni hazai bajnoki mérkőzésen a szurkolói részéről történt rendzavarások - obszcén kifejezések bekiabálása és jelentős mennyiségű pirotechnikai eszköz használata -, valamint a mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértése miatt kötelezte 8 millió forint pénzbüntetés megfizetésére, továbbá elrendelte a Groupama Aréna B1, B2, B3 és C1 szektorainak lezárását egy soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésre.

A Debrecent a Diósgyőr elleni hazai bajnoki mérkőzésen történt hasonló szurkolói rendzavarás és rendezésbeli hiányosságok miatt 4 millió forintra büntette a fegyelmi bizottság.

A Honvéd játékosát, Tonci Kukoc-Petraellót két mérkőzésről tiltották el, amiért a Zalaegerszeg elleni idegenbeli találkozó lefújása után "egy hazai rendezővel szóváltásba keveredett, meglökte és fejelő mozdulatot tett felé". A debreceni Varga Kevin "a játékvezető személyére sértő kifejezést használt", ezért három mérkőzést kell kihagynia.

Forrás: MTI/Hírklikk